Amit erről a projektről érdemes tudnod

Ez egy olyan projekt, ami nem lakás, vagy ház, de mégis fontos szerepe van benne a home stagingnek.
Szóval Petivel, az egyik tulajdonossal, a Lubi Lodge egyik lelkével, – mert amúgy ez családi vállalkozás, – 2019 januárjában találkoztam először a Balatonon.
Egy tanácsadás keretében lementem és megnéztem a már meglévő három apartmanjukat, mert szerette volna még hívogatóbbá tenni őket, hogy minél többen pihenjenek náluk Balatonbogláron.
Amúgy ez szerintem tipikus home staging-es feladat, de itt nem az eladás, hanem a kiadás volt a cél. Megterveztem, átküldtem a tervekhez tartozó teljes dokumentációt, és a három apartmanban elkezdődtek a munkálatok, feltették a tapétákat, csempéztek, festettek, aztán megérkezett a covid.
A munkák itt meg is álltak. Aztán Petiék elkezdtek gondolkodni, hogy a turizmus visszaesésével mihez is lehetne kezdeni, és egy régi tervük került előtérbe. Az a fantasztikus ötletük támadt, hogy a három apartman mellé, (amit nem tudtunk még befejezni, de be fogjuk) szóval megálmodtak egy pici közösségi teret, ahol a hozzájuk érkezőknek is, illetve attól függetlenül is, workshopokat vagy kisebb vállalkozásoknak csapatépítő tréningeket fognak tartani, természetesen csak kis létszámban.
Így első körben a teret kellett izgalmassá és hangulatossá tenni.
A tervezésnél abból indultam ki, hogy ez egy balatoni közösségi tér és szerettem volna, ha ez már a képekből is látható. Ezért víz és a fa elemeit, formáit és színeit használtam különböző formában, hogy minél izgalmasabb, látványosabb és egyben hívogató legyen a tér.
Ezután a “szokásos” stylingon kívül valami még érdekesebb és egyedi munka is várt rám, ami mindig izgalommal és lelkesedéssel tölt el, mert ilyenkor imádom, hogy minél többféleképpen tudom használni a kreativitásom.
De mielőtt erről mesélek, szeretnék pár gondolatot írni a közösségi térről.
Itt ugye picit más szemlélettel kellett gondolkodtam, mint egy tipikus home staging munkánál. Egyébként nem állt olyan távol egy ilyen tér megálmodása egy kiadó lakástól, nagyon hasonló, de közben azért mégis más.
Egy közösségi tér tervezésében is nagyon fontos, hogy figyelemfelkeltő és egyben különleges legyen, ahol élmény az ottlét, és ahol az alkotási vágy ihletet kap. Fontos volt számomra, hogy egy kisebb esemény megrendezésekor kiemelkedjen a tömegből, oda vonzza a tekintetet és mindenki szeressen ott lenni. A lényeg, hogy már vizuálisan is élményt adjon a vendégeknek.
Tehát ez egy élményközpontú pici tér lett, ahová a házigazda boresteket, tea workshopokat álmodott meg Balatonboglár szívében.
A tervezés után a styling munka sok olyan borral és teával kapcsolatos hangulatképet kívánt, amivel később a weboldalon vagy egy-egy esemény meghírdetésekor a képeket használva promózzák majd az eseményeket.
No, és persze Petiről is készültek képek, mert egy házigazda személye, személyisége is fontos része egy-egy eseménynek.
Ezért olyan hangulatra törekedtem, ahol a tea és a bor van a középpontban, sőt még az is fontos volt számomra, hogy a házigazda ruhája is passzoljon a térhez, (még Peti ingeit is megnéztem, hogy melyik lenne a legjobb), hisz nem kérdés, hogy egy styling alatt minden mindennel kapcsolódik, minden mindennel összefügg.
Szerintem szuper promóciós anyag született a borestek, vagy tea workshopok meghírdetéséhez.
Ugyan még a három apartman nincs befejezve, de már most érdemes ott megszállni, és nem csak családoknak, hanem akár egy kis csapatú vállalkozásnak is, hisz van hely egy csapatépítésre is, az újonnan kialakított Lubi Lodge közösségi térben.

Galéria

Fotó: Jurassza Zsófi

Helyszín: Lubo Lodge, Balatonboglár

Házigazda: Lubics Péter