Gyakran ismételt kérdések

Szinte minden alkalommal ezeket, vagy ehhez hasonló kérdéseket tesztek fel nekem! 

 • Mi az a Home Staging?
  A Home Staging (lakásfelkészítés az eladásra, kiadásra) segít a lakásodban rejlő lehetőségeket megmutatni. A felkészítés során megmutatja a lakásod legszebb arcát. A Home Staging az első benyomás művészete, nagyon fontos, hogy már az első pár másodpercben hassunk a vevőre. Mivel mindent érzelmi alapon választunk, ez alól a lakás sem kivétel. A lényeg, hogy a célcsoportra tervezett, értékes lakást hozunk létre, amit gyorsan és akár milliókkal többért lehet eladni, mert a vevők a gyorsan költözhető, értékes lakásokat keresik, ahol rögtön otthon érzik magukat. 

 • Melyik csomag mit tartalmaz? 
  A tanácsadás után személyesen át tudjuk beszélni, hogy a többi szolgáltatásom közül pontosan mire van szükséged. Ha szeretnéd, akár minden terhet leveszek a válladról. Adj egy kulcsot és egy berendezett, befotózott lakást kapsz kézhez, amit már csak hirdetned kell. A csomagjaim tartalmát itt találod! 

 • Mi történik egy Home Staging során a lakással?
  Első lépésben egy tanácsadáson esik át, mert csak személyesen tudom eldönteni, hogy a lakásodnak pontosan mire van szüksége. Mivel minden lakás más és más, így a tiéd is egy külön történet. Nincs egy konkrét recept minden ingatlanra. Az alappillérek: Tanácsadás-Tervezés-Kivitelezés-Ingatlanstyling-Enteriőrfotózás-Ingatlanmarketing. Ha szeretnéd pontosan tudni, melyik folyamat mit takar: Itt többet megtudhatsz róla. 

 • Elég, ha csak a tanácsadást választom?
  Minden döntés a Te kezedben van! Semmi sem kötelező! Tudd, hogy a legtöbb hasznot és legnagyobb hatást a gyors és milliókat érő haszon érdekében természetesen a teljes prémium és a kulcsrakész csomagok adják. 

 • A Home Staging egyenlő a lakberendezéssel?
  Nem, nagyon nem azonos a Home Staging és a lakberendezés. Fontos, hogy Home Stager fejjel gondolkozzak az eladásnál, ne pedig lakberendezőként. Nagyon nem mindegy, kinek tervezzük a lakásokat, és mennyit költünk rá. Ha szeretnéd tudni mik a pontos különbségek, olvasd el ezt a cikkemet itt!

 • Miért kerül ennyibe a szolgáltatás?
  Azért, mert prémium szolgáltatásban lesz részed.
  Azért, mert több éves tapasztalattal rendelkezem mind a klasszikus, mind pedig a befektetéssel kombinált Home Staging terültén.
  Azért mert mindig képzem magam, hogy minél jobb minőségű szolgáltatást nyújtsak számodra.
  Azért mert garanciát vállalok a munkámért!
  Azért mert a Tőlem kapott szolgáltatással gyorsabban és milliókkal többért adod el az ingatlanodat! 

 • Mennyi hasznot hoz nekem, ha felkészítem a lakásom? 
  Mivel minden lakás más és más így nincs pontos recept semmire. Függ attól, hogy hol van a lakásod, függ attól, milyen állapotban van, függ, attól mennyit költesz rá, függ attól, hogy milyen értéket hozunk létre. De! A ráköltött pénzen túl biztosan egész biztosan pozitívan zárod a mérleget! Tekintsd a Home Staginget egy befektetésnek.

  Itt pedig egy sikeres klasszikus Home Staging munkámról olvashatsz.

 • Már fel van újítva a lakásom, az nem elég? Fontos a berendezés is?
  Igen, nagyon fontos! A bútorok és kiegészítők adják meg a lakás hangulatát. Ez lesz az i-re a pont.
  Egy üres lakásban az emberek több mint 90%-a nem látja a lehetőségeket. Nem tudja elképzelni, hogy hogyan kell funkcionálisan berendezni, mi mennyi helyet foglal. Nem tudja beleképzelni magát a térbe, így sokkal nehezebb magasabb áron eladni.

 • Miért költenék bármire is, hisz eladom?!
  Ha így gondolod, akkor a Home Staging nem neked való! Nem is szeretnélek meggyőzni semmiről. 

 • Nem akarok sokat költeni dekorációra, kiegészítőkre. Van erre valami ötleted? 
  Persze hogy van! Lehetőséged van akár bútort és kiegészítőket bérelni, de csakis akkor, ha nem lakik senki a lakásban! 

 • Lakottan vagy nem lakottan jobb árulni egy lakást?
  Az a tapasztalat, hogy nem lakottan! A felkészített, bebútorozott lakásba, ha egy készpénzes vevő beleszeret, akkor nagyon nyomós érv az azonnal költözhető státusz. Ha már úgyis el akarsz költözni, ha már úgy is az eladáshoz össze kellett csomagolnod, akkor, ha van rá lehetőséged, költözz ki arra a kis időre. Hisz úgyis hamar eladod! 😉 

 • Nekem nem eladó csak kiadó a lakásom, így is tud segíteni a Home Staging?
  Igen, feltétlenül. Ha kiadó a lakásod, vagy nyaralód, vagy akár Airbnb-ben utazol, ugyanolyan fontos, hogy beleszeressenek, mint az eladásnál. Jóval a piaci ár feletti tudod kiadni, így a befektetésed sokkal előbb megtérül.

 • A bútorok, kiegészítők és dekorációs tárgyak honnan vannak, és meddig maradnak a lakásban?

  A kiegészítőket, bútorokat és dekorációs tárgyakat: 

 • Te veszed meg így a saját tulajdonod lesz, 
 • vagy üres lakás esetén (ahol eladás alatt nem laknak) bérelheted. 

Minden bútor, kiegészítő és dekorációs tárgy bérlés esetén az eladásig marad a lakásban, ha saját tulajdonodban van, akkor pedig vagy eladhatod a lakással, ha a vevő szeretné, vagy viszed magaddal. 

Minden, amit a lakásodért teszel a leendő vevőd szemében értéknövelő lesz. 

 •  A fotókon látott lakás ugyanolyan a valóságban? 
  Igen, ugyanolyan, sőt, élőben mindig sokkal szebb.
  Nagyon fontos, hogy a vevő ugyanazt kapja mikor élőben megnézi a lakást, mint amit az enteriőrfotókon lát a hirdetésben. 

 • A kivitelezést ki végzi? 
  Nekünk a teljes lakás felújításához van kivitelező csapatunk, a velük való együttműködés mindig előzetes egyeztetést igényel.
  Természetesen ha kisebb munkákról van szó, és neked van olyan szakembered akiben megbízol, Ő is végezheti a kivitelezést. 

 • Mennyi ideg tart a folyamat? 
  Ez mindig változó! Attól függ, hogy mekkora a lakásod, milyen csomagot választottál és pontosan milyen munkálatokra van szükség. Fontos kérdés, hogy üres, vagy lakott lakásról van szó. Plusz a felkészítés nagymértékben Tőled is függ! 😉 

 • Mióta foglalkozol Home Staginggel?
  2014 őszétől, itthon egyedüliként a gyakorlatban tanultam az MSP Design lakberendezőjeként, a Home Staging csínját-bínját. Egyénileg 2017 óta foglalkozom Home Staginggel. 

 • Mi a végzettséged? Hol végeztél? 
  Lakberendező a végzettségem és a Juniort Art Centerben végeztem. Kitűnőre. 😉