Az utóbbi években egyre jobban teret hódított a Home Staging, egyre többen kérnek fel szakembert, hogy segítsen felkészíteni az ingatlanjukat az eladásra.

Bevallom, én is egyre kevesebb embernek kell, hogy megmagyarázzam mivel is foglalkozom tulajdonképpen.

Az elmúlt években egy Home Staging-gel foglalkozó jó szakemberrel, olyan értékes lakások kerültek a piacra, amit sokkal gyorsabban és természetesen akár több milliós haszonnal lehetett értékesíteni.

img_0405.jpg

A mostani, átalakult helyzetünkben a piac lelassult, és akik eladni szeretnének a saját bőrükön tapasztalják a változást. Sok az eladó ingatlan a piacon, viszont vevő jelen pillanatban kevés van.

A kialakult helyzet miatt azok az eladók és vevők akik megtehetik, akiknek az életében most nem létszükséglet eladni vagy új lakást venni, kivárnak.

Most elsősorban azok adnak el, vagy vesznek újat, akiknek valamilyen élethelyzetből adódóan mindenképpen költözniük kell. Hisz az élet nem állt meg, vírus ide vagy oda, csak lelassult.

Van-e valamilyen segítség a mostani ingatlan piaci helyzetben azoknak az eladóknak, akiknek fontos eladni a lakásukat?

Igen, van.

Úgy érzem, most van csak igazán létjogosultsága a Home Stagingnek!

Most kell majd sok embernek szembe néznie azzal, hogy ahogyan eddig árulta a lakását, az nem elég!

Nagyon fontos lesz, hogy mostantól más szemlélettel nézzünk majd a lakásunk értékesítésére. Az a nézet, hogy “majd költ rá az új tulajdonos, én tuti egy szalmaszálat sem teszek keresztbe, minek?” nyílegyenesen oda vezet, hogy ezek az eladók egy dologgal fognak tudni csak kitűnni a piacon, az pedig az olcsóság!

Az elmúlt évekkel ellentétben most a vevők lesznek/vannak  jobb pozícióban. Válogathatnak és meg is fogják tenni. Elsősorban olyan ingatlanokat fognak keresni, ami nagyon jó állapotú, felújított, funkcionálisan jól átgondolt, azonnal vagy viszonylag rövid időn belül költözhető. Nagyon fontos lesz számukra, hogy semmit se kelljen átalakítani, felújítani, csak költözni és élni kelljen benne. Ez a tendencia amúgy nem új, a vevők többsége évek óta azokat az ingatlanokat részesíti előnyben, amin semmi átalakítandó nincsen.

img_0383.jpg

Ezért lesz nagy jelentősége a Home Stagingnek, hisz a felkészített, funkcionálisan jól kialakított, világos, nem zsúfolt, berendezett, stylingolt, profin befotózott lakások ki fognak tűnni a piaci kínálatból. Egy Home Staging specialista felkérése segít az eladónak kívülről tekintenie a saját lakásására, segít a célcsoportra felkészíteni az ingatlant.

Más lakni egy lakásban és más eladni azt. Az eladók többsége nem tud elvonatkoztatni az eladásnál, mert érzelmileg kötődig az ingatlanához.

A hatalmas kínálat miatt nagyon fontos, hogy  a keresgélés fázisában, amikor vevő a portálokat böngészi, már felkeltsük az érdeklődését. Ott találkozik majd először a lakással, és egy profin felkészített, stylingolt, fotózott lakáson biztosan megakad majd a szeme, és tuti meg szeretné majd nézni személyesen.

Minden ingatlaneladó tudja, hogy a személyes találkozás, az első benyomás a kiszemelt ingatlannal milyen fontos. Ebben is nagy segítségünkre van a Home Staging, segít abban, hogy már az első pár másodpercben, mikor belép a vevő az ingatlanba, azt a bizalmat, amit az ingatlanportálon kapott még tovább építse, még tovább emelje.

img_0368_2.jpg

A Home Staging nem színház, nem arról szól, hogy a lakás hibáit el takarjuk. Egy jól felkészített lakás esetében, oda belépve, a vevőnek nem az alku jut először eszébe, mert egy értékes lakással találja magát szembe.

Az ingatlanportálokat nézegetve, a Home Staging nem csak azoknak nyújt segítséget akik a saját lakásukban laknak és klasszikus formáját választják a Home Stagingnek.

Segítségükre van, vagy lehet azoknak a nyitott ingatlan befektetőknek, akik használt lakásokat újítanak fel, de eddig ezt a saját maguk ízlésére tették. Már a felújítás előtt nagy segítség lehet egy home stager, aki lakberendező végzettségű, hisz nagyon fontos a jó funkció kialakítása, mert a mai viszonyoknak megfelelő, élhető terek nagyon vonzóak a vevő számára. Ezt a célcsoportra tervezett design, a dekorálás és a profi fotó még értékesebbé teszi.

img_0372.jpg

Új építésű házak bemutató ingatlanjainál szintén nagy segítségükre lehet egy tapasztalt Home Staging szakember, mert a vevők nem csak virtuálisan tudják a lakásokat elképzelni, megnézni, hanem egy bemutató lakás formájában ténylegesen benne tudnak sétálni a térben, ami nagyon sok vevőnek fontos.

Számomra, aki Prémium Home Staging-gel foglalkozom, nem kérdés, hogy a megváltozott, lelassult ingatlan értékesítésben van egy csodafegyver a kezünkben, amivel érdemes élni.

Azoknak az eladóknak, ingatlan befektetőknek akik nem csak túl akarnak adni az ingatlanjukon, akiknek fontos lesz az ár, és hogy mennyi idő alatt tudnak értékesíteni, azoknak érdemes Home Staging specialista segítségét kérni.