Amit erről a projektről érdemes tudnod

A sztori két évvel ezelőttről indult, mikor először láttam a házat egy sima tanácsadás alkalmával.
Nagyon rossz állapotban voltak a belső terek és a kert is, úgy egészen biztosan nem lehetett volna eladni, vagy csak nagyon-nagyon-nagyon áron alul, és szerintem így is nagyon sokáig a piacon lett volna, hiszen az akkori állapotok nagyon nem voltak sem ideálisak, sem piacképesek.
A tanácsadás után talán eltelt egy év, aztán végül idén év elején elkezdődtek a tényleges munkák.
A tanácsadást követően a tulajdonosok további segítségemet kérték a tervezésben, ingatlan stylingban is.
A családi ház Szigetszentmiklósan található, félig vályog, félig tégla építésű. A belső terek nagy része a régi vályogházak hangulatát idézi, alacsonyabb belmagassággal, vastag főfalakkal, fa ablakokkal, kemencével. Mivel a ház roskadásig tele volt nem antik, de régi bútorokkal, így arra gondoltam, hogy a célcsoportnak tökéletes lesz egy rusztikus-romantikus stílusú ház, két nagy tornácos jellegű terasszal, és így a bútorokra sem kell sokat költeni.
A meglévő bútorokat átválogattam, és a tulajdonosok saját kezűleg újították fel őket. Az egész házban pár bútordarab kivételével, régi, csodálatos, felújított bútorok vannak.
A ház minden helyisége felújításon esett át, megújult a fürdőszoba és a konyha is. A tulajdonosok nem csak a bútorokat, de a fa ajtókat és ablakokat is felújították a saját kezükkel.
Fantasztikusan elkötelezettek voltak a cél érdekében, minden javaslatomat, ötletem megfogadták és szabad kezet adtak a tervezésben.
Nagyon köszönöm a bizalmukat, mert ez a végeredmény csak így tudott megszületni.
A ház mellett természetes a kert is megújult, amit szintén a tulajdonosok készítettek el egy kerttervező tervei alapján, bontottak, magaságyásokat építettek, ültettek, füvet telepítettek, lenyűgöző, hogy a két kezük nyomán milyen csodálatos végeredmény született.

Galéria

fotó: Jurassza Zsófia

A kertet: Mailingerné Gyurkovics Katalin tervezte a / Horváth kerttervezés égisze alatt