RÓLAM

Az elmúlt évek az ingatlanfejlesztésről és mellette csak a home stagingről szóltak! Több ingatlanbefektetőnek dolgoztam és még több tanácsadást, tervezést és lezárásként sok stylingot csináltam. E mellett két évig a Magyar Home Staging Egyesület elnöke voltam. Már alapító tagként ott voltam az Egyesület elindulásakor, fél évig az első elnökségben is részt vettem mint elnökségi tag, de végül úgy alakult, hogy egy felkérésre a munka oroszlánrészét, mint az Egyesület elnöke tettem hozzá. A szakma szempontjából fontos és megtisztelő feladat volt, de tavasszal úgy éreztem át kell adnom a stafétát!  Azt éreztem, hogy eljött az idő a változáshoz!

Sok gondolkodás, tervezés áll mögöttem, hosszú hónapok agyalása, hogy mit is szeretnék igazán csinálni? Mi az, ami boldoggá tesz, miben tudok a legnagyobb segítséget nyújtani másoknak, és tudatosan felszínre hozni, hogy mi a legnagyobb erősségem?!

Szeretném az elmúlt évek összes tapasztalatát esszenciális formában átadni neked, ezért több új szolgáltatás közül választhatsz! 

#fenntarható #dizájn #otthon #airbnb #vendégház #mentorpogram

Hogyan kezdődött?

Majdnem 20 évig kriminál-technikusként dolgoztam és munka mellett végeztem el a Juniort Art Center 2 éves képzését, így lettem lakberendező.

Az igazi kreatív utam 2009-ben indult, Kinema Design név alatt először fusing technikával üvegékszereket készítettem, majd e mellé becsatlakozott az egyik szenvedélyem, az újrahasznosítás. Boros-, pezsgős-, féldecis-, stb. üvegekből és más apróbb, régi tárgyakból ékszereket és kisebb lakberendezési tárgyakat készítettem.

Később egy designer társammal közösen megalapítottuk az eM2 Open Studio-tMivel nagyon kevés pénzünk volt, már itt elindult a régi bútorok újragondolása, ami végül a szintén közösen alapított Grandvillage Interior and Design Shop-ban bontakozott ki igazán. 100%-ban magyar designerek munkáit árultuk a sajátjaink mellett, és már itt az egész belső tér kialakítását mi csináltuk a tervezőtársammal, sok segítséget kapva természetesen a családjainktól.  Az újrahasznosítás és a régi bútorok, tárgyak iránti szenvedélyem azóta is megmaradt, és a munkáimba ahol tudtam, becsempésztem.

Sajnos az újrahasznosítás és a tudatos felhasználás azokban az időkben nagyon gyerekcipőben járt még, ezért vissza kellett nyúlnom az eredeti szakmámhoz, így később dolgoztam az IKEA budaörsi konyhaosztályán, majd 2014-ben bekerültem az MSP Design Lakberendező Stúdióba, ahol több, mint egy évig lakberendezőként a gyakorlatban tanultam meg a  home staging és az ingatlanfejlesztés legfontosabb  alapköveit.  Utána még rövid ideig a 3D Design Belsőépítészeti Irodában, elsősorban Airbnb lakások tervezésében vettem részt, és végül az élet úgy hozta, hogy újra belevágtam a saját álmom megvalósításába.

Ismerj meg! Legalábbis annyira, amennyire itt, ezen a felületen lehetséges!

– több mint 20 évig kriminál-techikusként dolgoztam, – az első vállalkozásom KNM Üvegvilág néven működött ami később KiNeMa-ra változott, – imádom a jegeskávét, de csak gyenge kávéval, – szeretek befőzni: a bodza-, menta szörp és lekvárok a kedvenceim, – málna függő vagyok, – imádok színházba járni, – volt pár csoportos kiállításom, – fontos számomra az újrahasznosítás, – ezerszer nekifutottam az állandó mozgásnak, de nem találtam még meg az igazit, – csakis az étcsoki, – imádom a divatot és a pipere cuccokat, – cipő és táska függő vagyok, – ha nem lenne kutya és macskaszőr allergiám akkor vizslánk lenne, – már gyerekkoromban évente átrendeztem a szobámat, – mindenem a családom, – boldog feleség vagyok 23 éve, – egy jó skandináv krimi mindig jöhet,  – imádok kertészkedni, – a természet mindig meggyógyítja a lelkem, – spirituális énem van, – angolkert függő vagyok, – eklektikus terek a kedvenceim, – boldog vagyok, ha fotózhatok, – 20 éve nem festettem, de újra érzem a hívását, – I love DIY, – fontos számomra a Földünk jövője, – utálok mosogatni, – egy vásárlás bármikor jöhet, – az utazás feltölt, – számomra a főzés is egy kreatív tevékenység, – a környezettudatosság és a fenntartható jövő számomra nagyon fontos, – a tanulás egy életen át tart, – önfejlesztő típus vagyok, – minden jöhet, ami kreatív, – nagyon szeretek csapatban dolgozni, „mert kell egy csapat”, – imádom a könyveket, a kandallókat, – a madarak megfigyelése kikapcsol,  – a krétafesték a barátom, – régi bútor-imádatom van, – szeretem a régit keverni az újjal, – szeretem a színharmóniát, – a koviubi minden évszakban és mennyiségben, – meditáció csak reggel, – rajongok az alkotás öröméért, a fenntartható otthonokért és az öko lakberendezésért!

Remélem én is hamarosan megismerhetlek!

KNM

Hol tartok most?

Az elmúlt években egyre inkább az életem és munkám része lett a környezettudatos gondolkodás, a fenntartható dizájnra való törekvés. Ez a fajta életszemlélet az elmúlt időkben újra és újra előtérbe került a munkáim során, és úgy érzem, a lakberendezésben, a lakás felkészítésekben is megérett az idő a változásra!

Fontos lett számomra környezettudatos enteriőrök kialakítása, legyen az egy otthon, vagy egy kiadásra, vagy eladásra felkészített ház, vagy lakás. Ezért a munkáimba szeretném minél jobban beépíteni és ezzel elterjeszteni a fenntartható, öko- és környezettudatos tervezést és dizájnt, az újrahasznosítást, azonban nagyon fontos számomra, hogy ez ne menjen a minőség rovására.

 

Miben hiszek?  

  • a jó térszervezéssel a mai életstílusunknak megfelelő, élhető enteriőröket hozhatok létre
  • fenntarható dizájnban, a környezettudatos otthonok létrehozásában
  • a kreativitás erejében,
  • a különleges enteriőrökben
  • minden térnek lelke van, csak meg kell mutatni
  • minden lakásban ott a lehetőség egy igazi otthonra
  • a mai világban változtatnunk kell az élet minden területén, ami alól a lakberendezés sem kivétel
  • a fenntarthatósághoz szükség van a fogyasztás visszaszorítására, és itt a kreativitásnak óriási szerepe van
  • a kreatív terek, amik ezzel a szemlélettel születnek és valósulnak meg, még izgalmasabbak, még harmónikusabbak lesznek
  • a természet szeretete és tisztelete új látásmódot adhat az enteriőrök újragondolásának

 

Mi a célom?

… a fenntartható enteriőrtervezést szeretném minél jobban előtérbe helyezni, hogy a munkáimmal elinduljon egy szemléletformáló gondolkodás, nemcsak a saját otthonok megálmodásában, hanem akár egy ingatlan kiadásnál, vagy -eladásnál is, mert minden esetben otthonokat tervezek!

 

MAGAZIN MEGJELENÉSEK

AHOL MÉG TALÁLKOZHATTÁL VELEM